Husmorstips

Husmorstips

HUSMORSTIPS

SPARA TANDBORSTEN!

Tandborsten är en av våra viktigaste arbetsredskap och den är perfekt för att komma åt i alla mellanrum och små hål, t.ex runt kranar och i kontakter. Har du en eltandborste så kasta inte de gamla borsthuvudena, använd dessa och låt eltandborsten göra jobbet!

GÖR RENT SKÄRBRÄDAN PÅ DJUPET

Desinficera din skärbräda genom att fukta den, stryk på ett lager vanligt bordssalt, låt stå några timmar och skölj sedan av. Saltet tränger ned i repor och gör den ren på djupet.

KOKA DISKTRASORNA

koka disktrasor

Kasta inte dina disktrasor när de börjar kännas sura! Koka upp en kastrull vatten och låt dem koka i några minuter så blir de fräscha igen.

ÄTTIKA RENSAR MATOS

ättika rensar matos

Har du problem med att lukten av matos håller sig kvar? Ställ ut ett glas med ättika så drar det åt sig lukten.

FLÄCKFRI MICRO MED CITRONVATTEN

Gör rent mikrovågsugnen genom att ställa in ett glas med vatten, gärna med en skiva citron i, och kör på full effekt några minuter. Då lossnar smutsen lätt när du torkar ur insidan med en trasa.

SLIPP TRAMPA PÅ LEGO!

slipp trampa på lego

Har du barn som ofta leker med lego eller andra leksaker med många smådelar? Låt dem leka på ett stort lakan, så kan du sedan lätt lyfta upp allt och lägga tillbaka det i leksakslådan. När det är lekdags på nytt så går det på nolltid att ta fram allt igen.

TUGGUMMI I FRYSEN

Ta bort tuggummifläckar genom att stoppa in textilen i frysen ett tag. Sedan är det lätt att peta bort tuggummit

Vad kostar hemstädning?
vi städar ditt hem så du kan njuta av livet