Städning – En Hel Vetenskap

Städning - En Hel Vetenskap

Städning

Poängen med städning är att det blir så mycket roligare att stöka till

Städning med ordning och reda gör livet gladare. För om arbetsplatsen är nystädad och väldoftande, ja då vill sinnena börja skapa igen.

Ny energi blommar upp och nya idéer fyller lokalerna. På dynamiska och produktiva arbetsplatser är stöket och kaoset i slutet av dagen bara ett friskhetstecken, menar vi. Det är bara en fråga om vilka ytor som behövs att rengöras och på vilket sätt de behöver rengöras.

MODERN STÄDNING HAR BLIVIT EN HEL VETENSKAP

När nya och moderna material blandas med gamla måste man kunna sina tvättmetoder. Baser och syror reagerar olika på textilier, stenläggningar, keramer, träslag och metallegeringar – för att inte nämna alla nya moderna lacksystem.

Nya starka kemikalier försöker vi undvika så mycket som möjligt. Traditionella tvättmedel är ofta mer effektiva, mer pålitliga och definitivt mer miljövänliga.

städning INTERIÖR BLIR BARA VACKRARE MED ÅREN

Men det kräver förståelse för både måleri och hantverksmetoder. Antika franskpolerade ytor (dvs schellack) skadas av spritbaserade rengöringsmedel. Cellulosalacker ställer helt andra krav, liksom akryl-, alkyd, vinyl-, uretan- och pulverlacksbaserade färgsystem.

En del ytor tål inte ens vatten, utan bildar en mjölkig blek dimma i kulören som kan vara svår att få bort. Även vaxer och polityr bör man vara försiktig med. Äldre kretonger kan lätt spricka vi oöm städning. Moderna tyger kan färga av sig. Och vissa syntetiska textilier – exempelvis acetat – smälter vid stänk av vanlig aceton och andra starka fläckborttagningsmedel.

Det kan alltså vara värt att anlita ett städbolag som förutom att erbjuda städning är genuint intresserade av historiska material och modernt miljötänk.

Vi hjälper dig att hitta rätt form av löpande schema för ditt städ och ger dig tid och rum för andra saker än att tänka tid för städning.

Vad kostar hemstädning?

Städning - En Hel Vetenskap